2018 ÇKS başvuruları

Çiftçilerin 2018 yılı ÇKS başvuruları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile 01.09.2017 tarihi itibariyle başlamış olup 30 Haziran 2018 tarihleri arasında başvuruların kabul edildiği belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yayınlamış olduğu genelgede 2018 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmak yada Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarını güncellemek isteyen çiftçilerimiz için 30 Haziran 2018 tarihine başvurular kadar devam edecektir.
Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu bulunmayan çiftçilerimiz bağlı bulundukları İl / İlçe Müdürlüklerine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir aksi takdirde gübre, mazot, yem bitkileri gibi tarımsal faaliyetlere olan ilişkin desteklemelerden yararlanması mümkün değildir.

Bu konu içerisinde yer alan makale sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bu konuda destek almak için gerekli il yada ilçe müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Böyle bir desteğin haberini vermek ve en doğru bilgiyi size sunmak amacıyla bu makaleyi hazırladık.

Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularında, çiftçilerin bulundukları İl / İlçe ziraat odalarından “Çiftçi Belgesi” alma zorunluluğu bulunmaktadır. Herhangi bir şekilde doğal afet sonucu meydana gelmiş zarar doğrultusunda prim borcu erteleme gibi yapılacak tarımsal desteklemeler için üreticilerin mağduriyet yaşamalarından dolayı ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. ÇKS sisteminde yapılan bazı değişikliklere göre başvuru oranlarına bakıldığında artış gözlemlenmiştir. Bu değişiklikler ülkemiz tarım politikası açısından önemli bir yere sahiptir. Tüm çiftçilerimize hasarsız bir yıl geçirmesini, ürünlerin bol bereketli olmasını sitemiz olarak temenni ediyoruz.